W ramach
realizacji programu profilaktycznego dot.
Zdrowego odżywiania w dniu 25 października
został zorganizowany Dzień Jabłka.
Uczniowie i nauczyciele próbowali, smakowali
produkty spożywcze, do wyrobu których
potrzebne były jabłka. O zaletach jabłek
nikt przekonywać nie musi, gdyż wszyscy
wiedzą, że jabłka są smaczne i zdrowe.
Uczennice
zachęcały do degustacji:
·
Jabłecznika z bezą
·
Naleśników z musem jabłkowym
·
Ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z jabłkami
·
Chipsów jabłkowych
·
Kompotu z jabłek
·
Jabłecznika wegańskiego
·
Musu jabłkowego
·
Jabłek prażonych
Tego roku
jabłka są wyjątkowo smaczne.
Same
smakołyki.
Najlepsze były
naleśniki z musem jabłkowym.
Dziewczyny
zapraszają do degustacji.
Może ciasto z
jabłkami albo jabłka suszone?
W
przygotowaniach udział brali uczniowie kl. 2
tf i 3 lp pod bacznym okiem mgr inż. Zuzanny
Wilk. Akcję również przygotowywała mgr
Aleksandra Dudek i mgr Joanna Hałasa.
Dziękujemy wszystkim. Którzy dostarczyli
cennego surowca – jabłek.
Opracowanie:
Joanna Hałasa |